Ambassade van België in Portugal

België in Portugal

Welkom op onze website
 

Voor informatie en vragen over reizen tussen België en Portugal gedurende de Covid-19-pandemie, klik hier

Wegens de Covid-crisis is consulaire dienstverlening enkel mogelijk op afspraak en dit om te voorkomen dat er zich te veel personen gelijktijdig in de onthaalruimte zouden bevinden.
Indien u een afspraak* wenst te maken, gelieve dan te bellen naar +351 213 170 510.

*Gelieve ermee rekening te houden dat de Portugese hygiënische voorschriften van kracht zijn (afstand bewaren, mondmasker enz.). 

Het dragen van een mondmasker is verplicht op de openbare weg, sinds 27 oktober (indien het niet mogelijk is sociale afstand te houden). 
 

 

       

Alle informatie, foto's en video's op onze Facebookpagina en op Flickr, volg ons!

Informatie en foto’s van onze evenementen & deelnamen aan officiële aangelegenheden, vindt u onder Newsroom

  

U bent een Belg die onlangs naar Portugal is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de Ambassade in Lissabon? U reist als toerist door Portugal en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Portugal gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.

 

Oproep kandidaatstelling Diplomatieke medewerk(st)er

Ambassade van België te Lissabon

Rua Castilho 75 – 4 dt, 1250-068 Lissabon

De Ambassade van België in Lissabon is een werkgever die gehecht is aan gelijkheid van kansen en aanvaard sollicitaties zonder enige discriminatie op welke grond ook, zoals geslacht, ras, kleur, taal, godsdienst, politieke of andere overtuiging, nationale of maatschappelijke afkomst, het behoren tot een nationale minderheid, vermogen, geboorte of andere status. De Ambassade moedigt vrouwelijke kandidaten aan.

Van de belangstellende wordt verwacht steun te verlenen aan de politieke en economische afdeling en deze zal met name de volgende taken uitoefenen:

 • analyse, synthese en verslaggeving over de interne en externe Portugese politieke en economische ontwikkeling;
 • deelname aan briefings en vergaderingen over het ingenomen standpunt van Portugal op politiek, economisch en sociaal vlak, met inbegrip van de EU;
 • opstellen en uitbrengen van rapporten.

 
Vaardigheden

 • fysiek in staat zijn om bovenvermelde taken uit te voeren;
 • bijdragen tot een goede ploeggeest en beschikken over een goed communicatievermogen;
 • zelfstandig werken, bekwaam om deadlines na te leven en het vermogen onder druk te werken; 
 • moet beschikken over een goede kennis van het Engels, als eveneens over een heel goede kennis (niveau C2) van het Nederlands en/of het Frans.
 • een gedegen kennis van het Portugees is eveneens een vereiste;
 • een zeer goede kennis van Europese kwesties.

 
Aanbod

 • plaastelijk arbeidsovereenkomst voor één jaar;
 • aantrekkelijke vergoeding.

 
Indiening van aanvragen

Kandidaten worden gevraagd hun CV en motivatie brief te sturen naar lisbon@diplobel.fed.be vóór 15.09.2021 (voormiddag)

 

Mijn dossier

Mijn DOSSIER is een toepassing van FOD Binnenlandse zaken waarmee u uw persoonlijke dossier in het Rijksregister kan raadplegen. Voor meer informatie, klik hier

Opgelet: deze dienst is enkel beschikbaar indien u in het bezit bent van een geactiveerde elektronische identiteitskaart. Voor meer informatie, klik hier

(Sinds maart 2018 kan de activatie van de e-ID ook in de Ambassade van België in Lissabon gebeuren, mits persoonlijke aanwezigheid + voorleggen e-ID en Puk/Pin code!).

Opgelet

Naar aanleiding van een toename van diefstallen en met het oog op een zorgeloze vakantie, moet u héél voorzichtig zijn voor zakkenrollers in de toeristische buurten, met inbegrip van: openbaar vervoer, uitgaansbuurten, terrasjes, enz. Het is ten sterkste aangeraden om uw originele documenten in het hotel te laten en u te voorzien van een kopie.

Als u met de auto reist, zorg ervoor dat u niets zichtbaar, maar vooral geen documenten noch waardevolle spullen, in de auto achterlaat. Als u reist met een huurauto, probeer waar mogelijk elke eventuele verwijzing (zelfklevers) naar de huurfirma op de wagen te verwijderen.

Wegens een overvloed aan bankautomaten in het stadscentrum, is het onnodig om grote sommen cash geld bij zich te hebben.

Een verwittigd reiziger is er twee waard!

 

Nieuws

13 okt

Op maandag 11 en dinsdag 12 oktober nam België, samen met negen andere lidstaten en de Europese Commissie, deel aan een zitting van het Hof van Justitie van de Europese Unie (HJEU) om het Europees Parlement en de Raad van de EU te steunen bij hun verdediging van het conditionaliteitsmechanisme voor de Rechtsstaat. Dit mechanisme wordt door Polen en Hongarije aangevochten voor het HJEU.

10 okt

Ter gelegenheid van de 19de Europese en Werelddag tegen de doodstraf, herhaalt vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès dat België zich blijft inzetten voor de universele afschaffing van de doodstraf.

08 okt

Vandaag, vrijdag 8 oktober, gaf vice-eersteminister en minister voor Europese Zaken Sophie Wilmès in aanwezigheid van Europees Commissaris Didier Reynders het startschot voor het Belgische deel van de Conferentie over de Toekomst van Europa (COFEU) – een reeks Belgische evenementen die het hele najaar zullen plaatsvinden.

05 okt

Net zoals in 2019 en in 2020, kent België ook dit jaar opnieuw 2 miljoen euro toe aan de VN Ontmijningsdienst (UNMAS) voor zijn activiteiten in Irak en Syrië. Deze middelen werden de voorbije jaren gebruikt voor onder meer mijnopruiming, risico-educatie en slachtofferhulp en dragen zo bij aan het verlichten van de noden van de burgerbevolking. In Irak werd bijvoorbeeld mede dankzij onze bijdrage ingezet op gemengde ontmijningsteams, met vrouwen en mannen.

04 okt

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel Sophie Wilmès is tevreden dat België 1.607.508 euro toekent aan het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) voor de preventie van nucleaire proliferatie en de versterking van de civiele nucleaire samenwerking.